Bor du i Danmark, og er du på udkig efter finansielle råd til, hvordan du kommer i gang med at købe aktier?  

Du starter med at oprette en konto hos en FCA (Financial Conduct Authority) reguleret børsmægler, dernæst laver du en indbetaling på kontoen. Det kan enten gøres ved en kortoverførsel eller en bankoverførsel. Når det er gjort, så mangler du kun at vælge, hvilke aktier du gerne vil købe. 

I denne guide til aktier for begyndere finder du alt, hvad du skal vide om køb af aktier i Danmark. Her kommer vi ind på, hvordan du vælger en autoriseret og reguleret børsmægler, hvilke gebyrer du må forvente, samt hvordan du køber dine første aktier. Du finder selvfølgelig også tips til, hvordan du finder og vælger de rigtige og gode aktier. Til sidst vil vi også guide dig i retning af, hvilke aktier der er mest populære at investere i.  

Hvordan man køber aktier – Trin for trin guide 2020 

Hvis du synes, at du er ved at være klædt på til at komme i gang med aktiehandel, så vil vi herunder vise dig, hvad du skal gøre for at komme i gang med aktieinvestering i dag. Denne trin-for-trin gennemgang af, hvordan du køber aktier, er baseret på vores anbefalede, autoriserede og regulerede børsmægler eToro, men selve processen er ens hos de fleste børsmæglere.  

Åbn en konto hos eToro i dag – Betal 0% provision på aktier 

srcset=https://upznn2pmihdbmr84f7voteov-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/09/etoro-sign-up.png

Først skal du gå ind på eToro-hjemmesiden og trykke på knappen, hvor der står: “Opret konto”. Det er en god idé at have et kreditkort eller en anden betalingsform lige ved hånden. Når du trykker på knappen, vil du blive bedt om indtaste en række personlige informationer såsom:  

 • Dit fulde navn 
 • Adresse 
 • Fødselsdato 
 • CPR-nummer 
 • Kontakt informationer 

Du vil også blive bedt om at vælge et brugernavn og et kodeord.  

Upload ID 

Eftersom eToro er reguleret af FCA (Financiel Conduct Authority) er det påkrævet at bede dig om identifikationspapirer, når du vil åbne en konto. Det kræver blot, at du lægger en kopi af dit pas eller kørekort op samt et bevis på din adresse. Det kan enten være et nyligt bankkontoudskrift eller en regning på forbrug. Lige så snart dokumenterne er lagt op, så skulle eToro gerne være i stand til at validere dem indenfor nogle få minutter.  

Indbetal penge 

Hos eToro er der et minimum indbetalingsbeløb på 200$ svarende til cirka 160£. Understøttede betalingsmuligheder inkluderer betalingskort/kreditkort, bankoverførsel og e-tegnebøger såsom PayPal, Neteller og Skrill.  

Som vi kort var inde på tidligere, så vil alle indbetalinger hos eToro blive konverteret til amerikanske dollars med et gebyr på 0,5%. Det giver dig øjeblikkelig adgang til mere end et dusin af finansielle markeder både i Danmark og i udlandet.  

Køb aktier 

Lige så snart pengene er kommet ind på din eToro-konto, er du klar til at købe din første aktie. I det nedenstående eksempel er vi interesseret i at købe aktier hos BP. Derfor skriver vi “BP” i søgefeltet øverst på siden og klikker på “TRADE”. Hvis du stadig mangler at beslutte dig for, hvilke aktier du gerne vil købe, så tryk på knappen, hvor der står “handelsmarkeder”, så kommer du ind på eToros’s aktiebibliotek.  

srcset=https://upznn2pmihdbmr84f7voteov-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/09/2.png

Inden vi kan købe aktier i det selskab, vi har udset os, så er vi nødt til at oprette en “købsordre”. Som du kan se på skærmbilledet nedenfor, så er den nuværende markedspris hos BF på 305.60p, men prisen ændrer sig næsten sekund for sekund. Ikke desto mindre skal vi skrive, hvor meget vi ønsker at investere for i amerikanske dollars. I dette eksempel vil vi gerne købe aktier i BP for 500$. Bemærk – Vi køber det underliggende aktiv frem for at vælge gearing og handle med aktien som CFD.  

srcset=https://upznn2pmihdbmr84f7voteov-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/09/3.png

For at afslutte investeringsprocessen mangler vi kun at trykke på “Åben handel”. Inden for få sekunder vil vores ordre være eksekveret, dvs. at vi lige har købt aktier i BP på et provisionsfrit grundlag. 

Lær de grundlæggende principper ved at købe aktier i Danmark 

Takket være måden aktiehandel fungerer på i Danmark i dag, kan du købe tusindvis af globale aktier kun ved at klikke på en knap. Det eneste, du behøver, er en driftssikker konto hos en online børsmægler.  

Bedst af alt er, at der er hundredvis af danske børsmæglere, der kæmper om din forretning. Aldrig før har gebyrer og provisioner været så konkurrencedygtige, som de er nu, og derfor kan det rent faktisk lade sig gøre at finde aktiehandelsplatforme i Danmark, hvor du kan lære at investere i aktier uden at skulle betale nogle handelsgebyrer overhovedet.  

Udover at lære, hvordan du køber aktier i Danmark, er det også rigtig vigtigt at lære de grundlæggende principper for, hvordan aktier faktisk fungerer, selve investeringsrejsen samt hvilke skatteregler og skattemæssige fordele, der gælder. Ved at have styr på de grundlæggende forhold ved aktiehandel, er der større sandsynlighed for at undgå dyre fejl. Aktietip nummer 1: Når først du har købt aktier i et selskab, så er det påkrævet, at selskabet sender dig et certifikat indenfor to måneder.  

Hvad er aktier? 

Et selskab kan vælge at blive offentligt, det vil sige, at selskabet børsnoterer sig. Når et selskab bliver børsnoteret, så giver det hverdagsinvestorer mulighed for at købe aktier i firmaet. En aktie er en andel i et selskab, så når du køber aktier i et selskab, så ejer du en andel af det selskab. Din ejerandel er proportionel med det antal aktier, du har købt.  

srcset=https://upznn2pmihdbmr84f7voteov-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/09/4.png

Markedskræfterne bestemmer værdien på aktier. Hvis der er flere købere, end der er sælgere, så stiger prisen på aktien. Når prisen på den aktie, du har investeret i, stiger, så øges værdien af din investering også.  

Hvis der omvendt er flere sælgere, end der er købere, så har det naturligvis den omvendte effekt. Det vil sige, at værdien af dine aktier vil falde. Som aktionær i et selskab har du ret til en række fordele.  

At sælge aktier 

En af de mest fordelagtige fordele ved at være aktionær i et selskab er, at du har ret til aktieudbytte samt mulighed for at stemme til generalforsamlinger. Du kan sælge dine aktier på ethvert givet tidspunkt indenfor de generelle markedstider. Hvor meget, du får for dine aktier, afhænger af, hvor mange aktier, du har, samt den aktuelle aktiekurs i virksomheden. Vi anbefaler, at du bogmærker vores aktieterminologiside, når du køber din første aktie.  

Hvordan tjener man penge på aktier? 

De fleste investeringsbeslutninger bliver truffet ud fra konceptet om at tjene penge på aktier. Aktieinvestering giver dig mulighed for at øge din formue samt at tjene penge i et langt hurtigere tempo end den rente, som bankerne betaler. Det kan opnås på to forskellige måder: Kursgevinst og aktieudbytte.  

Kursgevinst 

Hvis værdien på dine aktier er højere end den pris, du oprindeligt betalte for dem, så betegnes det som en kursgevinst.  

For eksempel:  

 • Lad os antage, at du køber 1.000 aktier i BP for 350p pr. aktie 
 • Det giver dig en investeringsformue på i alt 3.500£ 
 • Fem år senere er BP-aktier steget til en pris på 450p pr. aktie 
 • Du er tilfreds med din fortjeneste, så du beslutter dig for at sælge dine aktier 
 • Du har nu tjent 100p pr. aktie (450p-350p), og du havde 1.000 aktier. Det giver dig en profit på 1.000£. 

Denne profit på 1.000£ er en kursgevinst. I Danmark gælder det, at du skal deklarere din kursgevinst til HMRC. Den specifikke skattesats varierer afhængigt af dine personlige forhold.  

Aktieudbytte 

Du har også mulighed for at tjene penge på aktier i form af aktieudbytte. Den simpleste forklaring på aktieudbytte er, at det er, når store selskaber deler deres overskud med aktionærerne.  

Hvis og når det sker, har du som andelshaver i selskabet ret til din del af overskuddet. Den specifikke udbytteindkomst, du vil få, afhænger af, hvordan virksomheden har klaret sig. Det er ikke alle aktier, der giver et udbytte, men hvis de gør, så bliver udbyttet som regel fordelt hver 3. eller 6. måned.  

Sådan fungerer udbytteaktier:  

 • Lad os sige, at du har 500 aktier i HSBS 
 • Firmaet betaler udbytte hver 3. måned 
 • Denne gang har HSBC annonceret et udbytte afkast på 7% 
 • Det udgør et udbytte på 0,28£ pr. aktie 
 • Med dine 500 aktier vil du modtage 140£ (0,28£ x 500 aktier) 

Det bedste ved udbytteaktier er, at du modtager beløbet ud over dine kursgevinster. I en ideel verden vil du kunne investere i aktier, der stiger i værdi, samtidig med at du tjener et jævnligt udbytte. 

Selvom tidligere præstationer aldrig er en skudsikker indikator for fremtidige resultater, så kan du herunder se det gennemsnitlige årlige afkast på FTSE 100 over de sidste 25 år.  

srcset=https://upznn2pmihdbmr84f7voteov-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/09/5.png

Hvis du ville spejle disse afkast, ville du være nødt til at investere i en ETF eller gensidig fond, der sporer FTSE 100.  

Sammensatte gevinster 

I stedet for kun at udbetale kursgevinster eller vente på udbytteindtægter er der mange investorer, der er interesseret i at geninvestere et aktivs fortjeneste for at generere større afkast over tid. Det kaldes for sammensat vækst. Ved at holde en aktie i lang tid og hele tiden geninvestere kursgevinster kan du opnå en sammensat vækst, som giver dig mulighed for at tjene på din fortjeneste.  

Lad os se et eksempel på, hvordan sammensat vækst fungerer:  

 • Du investerer 100£ hver måned i et aktiv, der har et afkast på 6% 
 • Hvis du gør det i 10 år, så vil du sammenlagt have investeret 13.200£, men du vil have en formueværdi på 18.915£ 
 • Hvis du gør det i 20 år, så vil du i alt have investeret 25.200£, men du vil have en formueværdi på 50.640£ 
 • Hvis du gør det i 40 år, så vil du have investeret 49.200£ i alt, men du vil have en formueværdi på 209.201£ 

Grunden til, at din investering vokser på denne måde, er, fordi du både opnår en fortjeneste på de gevinster, du geninvesterer og på din oprindelige investering. Det vil sige, at hvert år opnår du en fortjeneste på både din oprindelige investering i aktier og dine sammensatte gevinster.  

Sammensat vækst kræver tålmodighed, eftersom de indledende gevinster er små, men i det lange løb kan fortjenesten gå hen at blive temmelig indbringende. Det er selvfølgelig nødvendigt at tage højde for aktieudsving, inflation og eventuelle gebyrer, men hvis det bliver gjort rigtigt, så kan sammensatte gevinster være en af de bedste måder at forøge din formue på ved hjælp af investering i aktier.  

Hvad man skal være opmærksom på, inden man køber aktier i et selskab 

Selvom aktiemarkederne historisk set har præsteret godt, så gør det sig ikke gældende for alle selskaber. Tværtimod er der mange firmaer både i Danmark og i udlandet, som kun er værd en brøkdel af, hvad de var i deres storhedstid. Det er især tilfældet med det britiske high-street bankområde herunder HSBS og Natwest, som aldrig rigtigt er kommet sig over finanskrisen i 2008.  

Med det in mente så vil du herunder finde nogle praktiske aktietips til, hvordan du kan mindske risiciene, når du investerer i aktier for første gang.  

Tip 1: Diversificer dine aktier så meget som muligt 

Aktiediversificering er det modsatte af at samle dine investeringer ét sted. I stedet for at investere i ét eller to selskaber, så vil en veldiversificeret portefølje indeholde et dusin, hvis ikke hundredvis af forskellige aktier. Aktiediversificering handler ikke kun om at sprede dine investeringer, det handler også at investere i selskaber, der hører under forskellige sektorer. På den måde sikrer du, at du ikke er overeksponeret indenfor en enkelt niche. For eksempel: Lad os sige, at du har 5.000£ til at investere for. 

 • En uerfaren investor kunne måske finde på at investere alle 5.000£ i et enkelt selskab 
 • En erfaren investor vil formentligt købe aktier for 50£ i 100 forskellige selskaber, som dækker over flere forskellige sektorer.  

Tip 2: Begynd med lave indsatser 

Hvis du aldrig før har investeret i aktier, så er det en god idé at starte med små indsatser. På den ene side så kræver de fleste regulerede, danske børsmæglere, at du laver en minimumsinvestering, der typisk er mellem 100-200£. På den anden side er du ikke forpligtet til at investere hele beløbet i en enkelt handel. 

Til gengæld tilbyder handelsplatforme såsom eToro en minimumsinvestering på 50$ svarende til 40£. Når du starter med små indbetalinger, kan du opbygge din selvtillid uden at sprænge banken. 

Tip 3: Lær at undersøge aktier 

Når du skal lære, hvordan du køber aktier, så er det samtidigt vigtigt at lære, hvordan du undersøger aktier nærmere. Vi taler selvfølgelig ikke om, at det er nødvendigt, du lærer at lave yderst komplicerede teknologiske analyser eller kortlæsning. Tværtimod handler det om, at du skal holde dig ajour med eventuelle markedsændringer, der kan påvirke værdien af din investering.  

 • For eksempel, lad os sige, at du har investeret 3.000£ i Royal Mail 
 • Hvis Royal Mail annoncerer, at de har planer om at afskedige hundredvis af stillinger, hvordan tror du, at det vil påvirke aktiekursen? 
 • En dårlig nyhed som denne vil uden tvivl resultere i, at massevis af aktionærer sælger deres aktier 
 • I så fald vil aktiekursen falde 
 • Når det er sagt, hvis du solgte dine aktier lige så snart nyheden blev annonceret, ville du have den bedste chance for at minimere dit tab og få så meget som muligt ind igen.  

Som et ekstra tip kan det oftest betale sig at slå nyhedsadvarsler til via en tredjepartsplatform for eksempelvis Yahoo! Finans. På Yahoo! Finans kan du tilføje de selskaber, du har investeret i, i en portefølje, og så kan du vælge at få øjebliksnotifikationer, lige så snart en relevant nyhed bliver annonceret. For flere informationer om aktietips og aktiehandel så se vores guide til Bedste Aktier At Købe.  

Herunder får du nogle eksempler på de oftest anvendte metoder i aktieanalyse:  

 • Price-to-Earnings ratio: P/E-tallet siger noget om sammenhængen mellem selskabets indtjening og aktiekursen. P/E-tallet giver investorer bedre mulighed for at bedømme, om en aktie er dyr eller billig. Du finder P/E-tallet ved at dividere den aktuelle aktiekurs med selskabets indtjening pr. aktie, og så får du en ratio. Selvom der er mange andre variabler at overveje, så er den gennemsnitlige ratio på det amerikanske aktiemarked mellem 13-15.  
 • Debt-to-Equity ratio: D/E-tallet ser på, hvor meget gæld et selskab har i forhold til selskabets egenkapital. Sagt på en simplere måde, så giver D/E-tallet dig mulighed for at vide, om et givent selskab har for meget gæld. Udregningen vil give dig en ratio mellem 0-1 og jo højere tallet er, jo mere gæld har selskabet (i forhold til størrelsen på selskabets egenkapital). Når du anvender D/E-tallet, så er du nødt til at være opmærksom på, hvilken sektor virksomheden opererer indenfor. Det skyldes, at nogle sektorer accepterer en høj gældsandel end andre f.eks. bygningsindustrien.  

Der er mange andre grundlæggende analysemetoder, som bruges af erfarne investorer. Du kan læse mere om aktiehandel for begyndere her.  

Tip 4: Overvej en copy trading portefølje 

width=300Hvis du ikke har nogen eller meget lidt viden om, hvordan aktiehandel fungerer, så kan det være værd at overveje fordelene ved en copy trading portefølje. Begyndervenlige handelsplatforme såsom eToro giver dig mulighed for at kopiere erfarne investorers aktieporteføljer.  

Det inkluderer ikke kun investorernes nuværende porteføljer, men hver eneste investering i akter deri. Det bedste ved det hele er, at du får mulighed for at gennemgå aktieudbyderens oplysninger, før du investerer dine penge. I sidste ende vil copy trading give dig mulighed for at investere i aktier uden at skulle gøre noget af arbejdet. Det er særligt derfor, at metoden er så populært blandt nye investorer.  

Sådan vælger du en danske børsmægler 

Nu ved du, hvordan du investerer i aktier, men har du fundet en troværdig børsmægler, der matcher dine investeringspræferencer? Der er mange børsmæglere at vælge mellem, og de varierer alle sammen med hensyn til omsættelige aktier, gebyrer og funktioner. Derfor er det en god idé at bruge tid på at undersøge de forskellige platforme, inden du opretter dig.  

Nogle af de vigtigste faktorer, du skal kigge efter, er:  

Financial Conduct Authority Regulation 

Den første og vigtigste ting, du skal være opmærksom på, inden du opretter dig hos en dansk børsmægler, er, om mægleren er reguleret af FCA. Med en reguleret mægler er du sikker på, at du kan købe, sælge og handle med aktier i sikkert og trygt miljø.  

For eksempel:  

 • Det er påkrævet, at alle FCA-mæglere skal igennem en lang og langvarig ansøgningsproces, inden de lovligt kan acceptere danske handlende.  
 • Handelsplatformen skal have sine bøger revideret af FCA hvert kvartal. 
 • Alle klientmidler skal opbevares i separate bankkonti. Det er en afgørende sikkerhedsforanstaltning, der betyder, at mægleren ikke kan benytte dine investerede midler til at dække sin egen arbejdskapital.
 • Adskilte bankkonti betyder også, at hvis mægleren skulle risikere at løbe ind i økonomiske problemer, så vil dine penge være beskyttet.  

Alt i alt er det vigtigt aldrig at oprette dig hos en dansk handelsplatform, hvis platformen ikke har en FCA-licens.  

Betalingsmåder i Danmark 

Når du har vurderet mæglerens regulære status, er det vigtigt at undersøge, hvilke betalingsmetoder mægleren accepterer. I langt de fleste tilfælde accepterer britiske børsmæglere både debetkort/kreditkort og bankoverførsler. Bankoverførsler egner sig bedst til større indbetalinger over 10.000£. Afhængigt af mægleren vil det oftest tage mellem 1-3 hverdage, førend bankoverførslen er på din konto, men hvis du foretager en øjeblikkelig overførsel, kan pengene krediteres indenfor to timer.  

Børsmæglere såsom eToro accepterer også e-wallets såsom Skrill, Neteller og Paypal.  

Hvilke aktier kan jeg købe i Danmark? 

Som vi kort har været inde på tidligere, så findes der tusindvis af offentligt noterede selskaber fordelt ud over mange forskellige børsmarkeder. De specifikke markeder, du vil få adgang til, afhænger af, hvilken børsmægler du opretter dig hos. For eksempel vil du mellem eToro, Plus500 og IG få adgang til at handle med aktier fra mere end 10.000 selskaber.  

Det inkluderer aktier, der er noterede hos:  

 • London Stock Exchange (UK) 
 • Alternative Investment Market (UK) 
 • NASDAQ (US) 
 • New York Stock Exchange (US) 
 • Tokyo Stock Exchange (Japan) 
 • Hong Kong Stock Exchange (Hong Kong) 
 • Og mange, mange flere! 

Det er bedst at vælge en børsmægler, der råder over både det danske og det internationale marked, da det giver dig den bedste chance for at diversificere risiko. eToro giver dig for eksempel mulighed for at handle med aktier fra 17 forskellige markeder.  

Gebyrer og provisioner 

Der er forskellige gebyrer og opkrævninger, du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en børsmægler herunder handelskommissioner, årlige kontogebyrer og udbetalingsgebyrer.  

Den gode nyhed er, at der findes et udvalg af danske handelsplatforme, der giver dig mulighed for at købe aktier uden at skulle betale nogle handelskommissioner eller årlige gebyrer. I stedet tjener de deres penge på ‘spredningen’ eller på et engangskonverteringsbeløb, når du laver din første indbetaling (eToro opkræver for eksempel 0,5%). 

Den nedenstående sammenligningstabel kan give dig en idé om, hvad du formentligt skal betale.  

Gebyrer til britiske børsmæglere  Opkrævning pr. handel  Årligt gebyr  Kommisionsgebyr 
eToro  Gratis  Gratis  0.50% 
Plus500  0% Kommission  Gratis  0.50% 
IG  £3 eller £8  £24 pr. kvartal (mindre end 3 handler)  0.50% 
Hargreaves Lansdown  £5.95 – £11.95  Gratis  0.25% to 1% 
Barclays  £6  0.2% (£48 min.)  N/A 
Interactive Investor  Fra £3.99  Fra £9.99 om måneden  1% 

Hvor køber du aktier – de bedste danske handelsplatforme i 2020 

At finde tid til at undersøge fordelene og ulemperne ved de forskellige online handelsplatforme kan være udfordrende. Herunder finder du et udvalg af førende danske online handelsplatforme, der lever op til en række minimumskrav, så de kan fungere som investeringsforvaltere af dine aktier. Det indebærer blandt andet den meget vigtige FCA-licens. understøtning af britiske betalingskort og bankoverførsler samt muligheden for at handle med både indenlandske og udenlandske selskaber. 

 1. eToro – Bedste danske børsmægler (0% i kommission og ingen stempelafgift) 

eToro er vores anbefalede børsmæglere, som giver dig adgang til at købe mere end 800 forskellige aktier med 0% i kommission. eToro sørger også for at holde omkostningerne nede ved at absorbere omkostningerne ved stempelafgift. Det er blandt andet med til at gøre eToro til en af de mest overkommelige mæglere på markedet. I forhold til sikkerhed og tryghed er eToro en FCA-reguleret mægler, som er meget populær blandt førstegangs-investorer. Det kræver en minimumsindbetaling på 200$ at komme i gang, og det er samtidig nemt og hurtigt.  

Hos eToro kan du investere i britiske Blue-Chip aktier såsom Tesco, BT og Rolls Royce samt populære Tech aktier såsom Amazon, Apple og Tesla. En af de væsentlige årsager til, at eToro placerer sig så højt på vores liste, er, at platformen giver dig adgang til at handle med aktier uden at skulle betale et handelsgebyr.  

Det er revolutionerende indenfor det britiske investerings- og handelsmarked eftersom at Hargreaves Lansdown vil opkræve dig 11.95£ pr. handel. I stedet betaler du kun 0,5% i konverteringsgebyr på dit indskud, der repræsenterer enhver form for opkrævning.  

Hvis du gerne vil handle med CFD’er – hvor gearing op til 1:5 er tilgængeligt – vil du være nødt til at skulle betale et mindre gebyr bedre kendt som ‘spredningen’. Du kan lære mere om forskellen på at købe en fysisk aktie og handels-CFD’er her.  

eToro har en fuldgyldig FCA-licens. Platformen har også licens i Australien (ASIC) og på Cypern (CySEX) – så du har regulativ beskyttelse på tre fronter.  

I forhold til at komme igang, så tager det kun et par minutter at åbne en investeringskonto hos eToro. Platformen accepterer indbetalinger med britiske debet-/kreditkort, bankkonto, e-wallet – men der er et indbetalingskrav på minimum 200$ (cirka 160£). Lige så snart din indbetaling er blevet behandlet af mægleren, vil indbetalingen blive konverteret til amerikanske dollars for et mindre gebyr på 0,5$. Det giver dig adgang til internationale markeder uden at skulle bekymre dig om valutakurser.  

Hvis du vil indbetale mere end 2.000£, vil eToro bede dig om at indsende legitimation. Platformen understøtter store investeringer på op til 40.000£ pr. korttransaktion, og der er ingen minimumsgrænse for bankoverførsler. Det vil kvalificere dig til en VIP-kontoadministrator, og du får mulighed for et ansigt-til-ansigt møde på hovedkontoret i London.  

En anden fordel ved at bruge eToro som handelsplatform er platformens copy trading-funktion, som giver dig mulighed for at kopiere succesfulde investorers porteføljer. Denne funktion koster dog et ekstra gebyr. For et mere detaljeret overblik så se vores eToro-gennemgang.  

Bedste tip: eToro beregner ikke skat, såsom kapitalgevinst-skat, så hvis du skal betale det, så skal du selv beregne skatten ud fra det land, du bor i.  

Fordele 

 • FCA-reguleret og et betroet brand. Sponsor af Premier League. 
 • Du kan købe aktier uden at betale kommissions- eller handelsgebyrer.  
 • Du har tusindvis af aktier fra forskellige internationale markeder at vælge mellem. 
 • Du kan indbetale penge med et debet-/kreditkort, e-wallet eller med en bankoverførsel.  
 • Du har mulighed for at kopiere erfarne investorer portefolier.  
 • Du får en personliggjort konto, hvor du kan indstille aktiekursnotifikationer 

Ulemper 

 • Ikke egnet til avancerede handlende, der gerne vil udføre tekniske analyser 
 • Stor spredning på forex 
 • 0,5% konverteringsgebyr på dine indbetalinger 

Ansvarsfraskrivelse: Investering i aktier medfører en risiko for tab af frie midler og er derfor ikke egnet for alle investorer. Du bør nøje overveje dine investeringsformål, grad af erfaring samt din risikovillighed, før du træffer beslutningen om at købe aktier. Det vigtigste er, at du ikke investerer penge, du ikke har råd til at tabe.  

2. Plus500 – Kommission-fri aktie CFD handelsplatform 

width=200

Plus500 er en handelsplatform, der er blevet meget populær de seneste år. Modsat eToro er Plus500 specialiseret i CFD’er. Den største ulempe ved det er, at du ikke ejer den underliggende aktie. På den anden side får du mulighed for at handle med mere end 2000 aktie-CFD’er uden at betale så meget som en krone i kommission.  

Plus500 giver dig også mulighed for at anvende gearing på dine CFD-handler på samme måde, som du anvender gearing på andre instrumenter. Med en maksimumgrænse på 1:5 for detailkunder (og mere for andre aktivklasser) vil en indbetaling på 200£ give mulighed for en maksimal handelsstørrelse på 1000£. Ved at bruge Plus500 til aktiehandel med CFD’er får du også kapacitet til at vælge mellem en købs- eller salgordrer. Det betyder, at du kan spekulere på, om prisen går op og ned. Det har du ikke mulighed for med en traditionel aktiemægler.  

I forhold til det grundlæggende, så er Plus500s moderselskab noteret hos London Stock Exchange som et PLC, og Plus500UK Ltd er autoriseret og reguleret af FCA (#509909). Hos Plus500 tager det kun et par minutter at åbne en konto, og du kan indbetale penge med et dansk debet-/kreditkort, bankoverførsel eller PayPal. Der er en minimumsgrænse på den første indbetaling på 100£. 

Fordele 

 • Kommissionsfri CFD-platform – betal kun spredningen 
 • Tusindvis af finansielle instrumenter spredt udover mange forskellige markeder 
 • Detailkunder kan handle med aktie-CFD’er med en gearing på op til 1:5 
 • Du kan købe eller sælge aktie-CFD’er, hvis du tænker, at værdien vil gå op eller ned 
 • Det tager kun et øjeblik at oprette en konto og lave din første indbetaling 

Ulemper 

 • Kun CFD’er 
 • Egner sig bedst til erfarne investorer 

3. IG – Troværdig dansk aktiehandelsplatform med konkurrencedygtige gebyrer 

width=150

Hvis du er på udkig efter en gammeldags børsmægler, som har moderniseret sin platform til fordel for nye investorer, så er det værd at overveje IG. IG blev grundlagt i 1976, og i dag er det en mægler med over 178.000 registrerede investorer.  

En af de største fordele ved at vælge IG er, at du får adgang til både traditionelle aktiehandelstjenester og CFD’er. Du får altså det bedste fra to verdener.  

Alt i alt tilbyder IG handel med mere end 10.000 aktier fordelt over forskellige børser. Udover børser i Danmark inkluderer det USA, Singapore, Australien, Canada og Tyskland. I forhold til gebyrer, opkræver IG et fast handelsgebyr på 8£ pr. handel – som du betaler, du når køber aktier, og når du sælger dem igen. 

Hvis du laver tre eller flere handler på en måned, bliver handelsgebyret reduceret til 3£. Handel med CFD’er har en variabel kommission, som afhænger af den børs, du gerne vil have adgang til. IG har mere end fire årtier på bagen inden for børsarenaen, så du kan vide dig sikker på, at dine penge er i trygge hænder hos IG.  

IG har forskellige licenser inklusiv en FCA-licens. Det er nemt at indbetale og udbetale penge med et britisk debet- eller kreditkort eller en bankoverførsel med et minimumsindskud på 250£. Du skal bare være opmærksom på, at IG opkræver et gebyr på 1% og 0,5% på transaktioner med et Visa debetkort eller mastercard.  

Fordele 

 • Anerkendt mægler med et godt ry 
 • God service 
 • Mulighed for gearing og short-selling 
 • CFD’er og spread betting 
 • Adgang til mange forskellige internationale markeder 
 • God forskningsafdeling 

Ulemper 

 • Minimumsindskud på 250£ 
 • Amerikanske aktier har et kommissionsgebyr på minimum 15$ 
 • Kompliceret platform 

Hvad er fordele og ulemper ved at investere i aktier? 

Fordele  

 • Historisk set afgiver aktier et positivt afkast på 5-8% om året, hvilket er højere end banken.  
 • Høj likviditet – Du skal ikke vente flere dage på at købe aktier i et selskab.  
 • Du kan tjene en passiv indkomst i form af udbytteaktier 
 • Du kan minimere risikoen med en aktiediversificeret portefølje 
 • Alle aktiehandelsplatformene her på siden er FCA-reguleret 
 • Nogle online handelsplatforme giver dig adgang til at handle med aktie uden at betale kommissionsgebyr 
 • Det er nemt at indbetale penge med et dansk debet-/kreditkort, e-wallet eller en bankoverførsel 
 • En investering på 1000£ i Amazon i 1997 er i dag 2.5£ millioner værd.  

Ulemper 

 • Der er risiko for at miste penge 
 • Du er nødt til selv at vælge dine investeringer 
 • Der er ingen garanti for, at dine investeringer vil stige i værdi 

Dommen: Sådan køber du aktier 

Processen med at købe aktier i Danmark har ændret sig markant i løbet af det sidste årti. Det er ikke længere nødvendigt at snakke med en traditionel børsmægler over telefonen, når du vil købe og sælge aktier. I stedet kan du bare vælge en online, reguleret handelsplatform, indbetale nogle penge med et betalingskort og så vælge hvilke aktier, du gerne vil købe. Vi anbefaler, at du prøver eToro, da platformen er FCA-reguleret og har ingen kommisionsgebyr eller stempelafgift.  

eToro – køb aktier uden kommission

Ansvarsfraskrivelse: Investering i aktier medfører en risiko for tab af frie midler og er derfor ikke egnet for alle investorer. Du bør nøje overveje dine investeringsformål, grad af erfaring samt din risikovillighed, før du træffer beslutningen om at købe aktier. Det vigtigste er, at du ikke investerer penge, du ikke har råd til at tabe.  

FAQs 

Er det muligt at investere i udenlandske selskaber?  

Ja, størstedelen af alle danske børsmæglere giver dig mulighed for at investere i både indenlandske og udenlandske virksomheder. Som minimum indebærer det typisk handel på NASDAQ og New York Stock Exchange. Børsmæglere såsom eToro er gået et skridt videre og giver dig adgang til mindre likvide markeder heriblandt Canada, Hong Kong, France og endda Saudi-Arabien.  

Hvem regulerer danske aktiehandelssteder? 

Financial Conduct Authority (FCA) er ansvarlig for at regulere aktiemæglere, der betjener danske klienter. 

Hvilke danske betalingsmetoder kan jeg bruge til at købe aktier online? 

Du kan normalt vælge at lave en indbetaling med et betalingskort eller en bankoverførsel. Nogle handelsplatforme accepterer også e-wallets som betalingsform.  

Hvilke gebyrer skal jeg betale, når jeg investerer i aktier? 

De fleste danske børsmæglere opkræver et fast gebyr for hver handel, du laver. Det betyder, at du skal betale det samme gebyr, når du køber aktierne, og når du sælger dem igen. I sjældnere tilfælde med mæglere såsom eToro og Robinhood kan du købe aktier uden at betale nogle former for kommission.  

Hvor køber jeg aktier, som er noteret hos AIM? 

Hvis du vil købe aktier hos AIM, er du nødt til at finde en mægler, som har direkte adgang til AIM. Såfremt mægleren har det, vil du få mulighed for at købe og sælge AIM-aktier.  

Om Kane Pepi 

Kane Pepi er en britisk forsker og forfatter, som har specialiseret sig inden for finans, finansiel kriminalitet og BlockChain teknologi. Pepi er bosat i Malta og skriver tekster til mange forskellige online platforme. Pepi er især ekspert i at forklare omfattende, finansielle emner på en måde, der er let at forstå. Pepi har en bachelorgrad i Finans og en kandidatgrad i finansiel kriminalitet, og så er han i øjeblikket i gang med en doktorgrad, hvor han undersøger truslen for hvidvaskning af blockchain-økonomien. Pepi er samtidig manden bag flere peer-reviewede publikationer heriblandt et dybdegående studie af forholdet mellem hvidvaskning og britiske bookmakere. Du kan bl.a. finde nogle af Pepis publikationer på hjemmesider såsom MoneyChech, The Motley Fool, InsideBitcoins, Blockonomi, Learnbonds, Finder, the Malta Association of Compliance Officers og the International Compliance Association. 

src=https://secure.gravatar.com/avatar/3c27887a17e54ecf78c8899957f11a62?s=90&d=mm&r=g

About Alan Draper

Alan is the Chief Editor of Buyshares.co.za and is responsible for ensuring all the content on our site is accurate, relevant and helpful. He is an experienced editor who has worked for several leading online publications. Alan is also a writer and is an expert on the stock market.

Say hello

Find us at the office

Chappa- Adamitis street no. 38, 81811 Tripoli, Libya

Give us a ring

Alda Runion
+69 213 130 910
Mon - Fri, 10:00-22:00

Say hello